Sport     | 02.12.2019. 21:23 |

Husref Musemić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održao hitnu sjednicu  na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić razrješava funkcije šefa stručnog štaba.

- Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima- saopćeno je iz FK sarajevo.

U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će, kako se navodi, obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka biće donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava. 

U narednih nekoliko dana, javnost će, također,  biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. decembra protiv Zvijezde 09.

- Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u historiji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu - kaže se u saopćenju FK Sasrajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu