Stranačke aktivnosti     | 02.12.2019. 17:44 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Partija demokratskog progresa još jednom poziva Predsjedništvo BiH da objavi „Program reformi“ i da narodu u BiH kažu kakav dokument putuje u Brisel. Vrijeme je da se tri glasa u Predsjedništvu BiH usaglase i da narodu kažu istinu: o čemu govori dokument koji se krije u sefu, zaključeno je na današnjoj sjednici Kolegija PDP-a.

Predsjedništvo BiH mora što prije da kaže prema kojem dokumentu će raditi novi Savjet ministara BiH. I da li se odnos BiH prema NATO nastavlja u okviru  Akcionog plana za članstvo MAP-a ili je NATO put zaustavljen i BiH nastavlja partnersku saradnju u okviru IPAP programa - ističu u PDP-u. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dužan je da to obrazloži narodu i institucijama, posebno Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ni dvije nedjelje nakon što je dogovoreno formiranje vlasti u BiH građani ne znaju šta se krije iza sedam brava u Predsjedništvu BiH i još važnije - zašto se i od koga krije taj sporni dokument.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom