Servisne informacije     | 02.12.2019. 13:43 |

U BiH sutra snijeg i susnježica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom i susnježicom, a u Hercegovini sa kišom. Poslijepodne slabih padavina može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom u prvom dijelu dana. Temperatura zraka između -1 i 1 stepen. 

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme sa kišom na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine u cijeloj BiH. U Bosni postepen prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 0, Gradačac 4, Zenica 5, Bihać 6, Ivan-sedlo, Sanski Most 7, Tuzla 8, Livno i Mostar 9, Široki Brijeg 10, Bugojno 11, Grude i Sarajevo 12, Drvar i Jajce 13, Stolac 15 i Neum 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana