Najave     | 02.12.2019. 07:04 |

Regionalna dijaloška platforma u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predstavnici civilnog društva, vlasti te lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije danas će se okupiti na Regionalnoj dijaloškoj platformi kako bi zajednički identifikovali probleme koji negativno utiču na društvenu koheziju, te definisali prioritete u njihovom rješavanju.

Tim skupom u Sarajevu se okončava "Sedmica dijaloga" u kojoj učestvuje više od 400 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

"Sedmica dijaloga" je organizovana u okviru zajedničkog programa Ujedinjenih nacija "Dijalog za budućnost" koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, uz finansiranje Fonda UN-a za izgradnju mira.

Ciljevi zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost" su podržavanje dijaloga i saradnje na zajedničkim prioritetima, osnaživanje adolescenata i mladih za konstruktivno djelovanje i liderstvo, podržavanje međukulturalnog dijaloga, objektivnog medijskog izvještavanja, te društvenog i političkog osnaživanja djevojaka i žena.

"Dijalog za budućnost" započeo je 2014. godine kao inicijativa Predsjedništva BiH i Generalnog sekretarijata Ujedinjenih nacija, saopćeno je iz UNDP-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

HNŽ: Zdravstvenim radnicima policija nije dala odobrenje za prosvjedni skup, ali mogu šetati

Video materijal sa stručnog skupa 'odgoj i obrazovanje, kultura i znanosti'

Ukrajinci i prijatelji Ukrajine na zagrebačkom trgu pozvali na nastavak pomoći

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana