Bosna i Hercegovina     | 30.11.2019. 12:23 |

'Đakovački advent' održan u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 30. studenoga (FENA) - Kulturno-glazbena priredba "Đakovački advent u Tomislavgradu" održana je u petak u kino dvorani Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu.

Priredbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada Luka Krstanović, podsjetivši tom prigodom da su Đakovo i Tomislavgrad prije dvije godine potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji kojom su se obvezali surađivati na gospodarskom, kulturnom i obrazovnom planu.

- Višestruko prijateljstvo posebno povezuje Tomislavgrad i Đakovo u kojemu prema zadnjim podacima živi oko 3.000 Đakovčana duvanjskoga podrijetla. Ova večer na poseban način predstavlja i prijateljski susret tomislavgradske i đakovačke srednje strukovne škole s urodom novih kreativnih ideja u njihovim zajedničkim školskim projektima - kazao je Krstanović.

U sklopu programa predstavljena je i monografija "Božić, porođenje Isusovo" Ljudevita Seitza o kojoj su govorili profesorica književnosti iz Tomislavgrada Snježana Redžepagić te profesor i književnik Mirko Ćurić iz Đakova, a također je predstavljena i knjiga "Poklonstvo kraljeva" profesora Ćurića, te božićne priče i bajke "San o vječnom Božiću".

U glazbenom dijelu adventske pjesme izvodili su Tamburaški orkestar Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova i duo AH, Sanja Hajduković i Josip Molnar, zatim članovi udruge Hrvatska kulturna baština iz Tomislavgrada i ženska skupina "Mlade", te folkloraši Osnovne škole fra Mije Čuića iz Bukovice.

Na samom kraju za sve uzvanike postavljen je slavonski i duvanjski adventski stol na kojemu su se našli specijaliteti i slastice iz ova dva grada.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad i Grada Đakova, a organizatori su najavili kako će sredinom prosinca u Đakovu biti održana uzvratna priredba "Duvanjski advent u Đakovu".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo