Bosna i Hercegovina     | 29.11.2019. 15:12 |

Generalica Bissell uputila čestitke u povodu 14. godišnjice ustroja OSBiH

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Komandantica NATO-štaba u Sarajevu brigadna generalica Marti J. Bissell uputila je danas čestitke u povodu predstojećeg Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 1. decembra i 14. godišnjice njihovog ustroja.

- U proteklih 17 mjeseci, koliko sam na dužnosti komandantice NATO-štaba Sraajevo, bila sam u prilici posjetiti sve brigade OSBiH i puno jedinica u cijeloj Bosni i Hercegovini - kazala je generalica Bissell u izjavi za medije u kasarni „Rajlovac“, gdje je prisustvovala svečanosti upriličenoj u povodu obilježavanju Dana i godišnjice OSBiH.

Istaknula je kako se tokom tih posjeta uvjerila da su svi veoma profesionalni i da su intenzivno angažirani na poboljšanju interoperabilnosti u skladu s NATO standardima.    

- Ponosna sam što mogu služiti 'rame uz rame' s oficirina, podoficirima i vojnicima OSBiH i ponovila bi riječi generala Mašovića (načelnika ZŠ OSBiH) da je Oružanim snagama potrebno više novca kako bi mogli povećati plaće vojnicima i modernizirati OSBiH - dodala je generalica Bissell.

Poručila je, istovremeno, da je NATO-štab Sarajevo, koji je 15 godina prisutan u Bosni Hercegovini, i nadalje predan i opredijeljen da pruža podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu dostizanja sposobnosti i odgovarajućih kapaciteta.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!