FENA biznis     | 29.11.2019. 10:54 |

Superjunak Beepster učio osnovce u ZDK o važnosti energijske efikasnosti

FENA Saopćenje

Superjunak Beepster učio osnovce u ZDK o važnosti energijske efikasnosti Zenica, Olovo, Zavidovići, Breza, 29.11.2019.

Imajući u vidu poznatu bh. poslovicu koja kaže da „Na mladima svijet ostaje“, superjunak Beepster je, s ciljem edukacije najmlađih o važnosti energijske efikasnosti, prethodnih dana posjetio nekoliko osnovnih škola na području Zeničko-dobojskog kantona. O tome kako da postanu heroji i spase planetu Zemlju učili su osnovci u OŠ „Vladimir Nazor“ Zenica, OŠ „Olovo“ Olovo, „Drugoj osnovnoj školi“ Zavidovići, te OŠ „Enver Čolaković“ Breza.  

Cilj ovog superjunaka je da, kroz edukativno-zabavnu radionicu, najmlađe generacije poduči o važnosti pametnog korištenja energije. Upravo iz tog razloga Beepster s učenicima razgovara o cijelom procesu nastanka globalnog zagrijavanja, kao i njegovim posljedicama po našu planetu.

„Spašavanje rijeka, šuma i svih drugih zelenih površina planete Zemlje naš je zadatak!“ rekao je Beepster, dijeleći savjete za pametniju upotrebu energije. „Ne ostavljajte vodu da teče dok perete zube ili se umivate. Ugasite svjetlo nakon što izađete iz prostorije, nemojte bespotrebno trošiti energiju. I ne zaboravite, elektronske uređaje moramo gasiti, a ne ostavljati ih na stand-by.“

Korištenjem modernih tehnologija, superjunak Beepster je proces učenja i zabave spojio u korisnu cjelinu, zajedno sa prenošenjem znanja o značaju energijske efikasnosti za budućnost planete Zemlje. Upravo iz tog razloga je Beepster školarcima predstavio i Beepomat, interaktivni edukativni uređaj uz čiju pomoć im je pokazao kako energijski efikasno ponašanje može spasiti svijet. Istovremeno, ovaj superjunak je koristio i druga zanimljiva pomagala, poput posebne kamere uz pomoć koje je demonstrirao izgled uređaja kada koristi energiju, u usporedbi sa onim koji je ugašen.

Ovakav pristup imao je ključnu ulogu u prikupljanju pažnje učenika i pravljenju ugodne atmosfere, pritom demonstrirajući važnost edukacije najmlađih za budućnost naše Planete. Ove radionice realizovane su u okviru Projekta energetske efikasnosti za BiH (BEEP), koji, uz kreditna zaduženja Svjetske banke, implementira Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

 

Kontakt informacije:

Via Media d.o.o. Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba
Molimo vas razmislite o okolišu prije printanja ove poruke
Please consider the enviroment before printing this email
Molimo pročitajte/Please read

http://www.fena.ba/article/1121498/saznajte-prednosti-primjene-mjera-energijske-efikasnosti

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Besplatan program obuke u sektoru hotelijerstva

STORY HALL OF FAME red carpet party savršen uvod u Sarajevo Film Festival

BiH treći put na svjetskom takmičenju kreativne industrije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo