Najave     | 29.11.2019. 07:27 |

Kongres za mlade profesionalce i studente počinje danas u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 29. novembra (FENA) - Četvrti Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019 (IEEE SYPC BiH 2019) bit će održan u Banjoj Luci od 29. novembra do 1. decembra 2019. godine na Panevropskom univerzitetu, u organizaciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najvećeg svjetskog tehničkog profesionalnog društva, Fondacije budućnosti u BiH i Panevropskog univerziteta "Apeiron".

Skup će otvoriti ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson i rektor Univerziteta "Apeiron" akademik Zoran Avramović.

Ovogodišnji slogan Kongresa je "Vaša karijera počinje ovdje", a okupit će više od 200 učesnika iz BiH i cijelog svijeta. Događaj je nadahnuće nove generacije inženjerskih i tehnoloških lidera.

Tri dana Kongresa obuhvataju predavanja vrhunskih eksperata iz Kalifornije, Australije, Holandije, Švicarske, Švedske, Hrvatske, Njemačke, studentska izlaganja, mnogobrojne prilike za povezivanje, te profesionalne radionice.

Kroz jedan od programa Kongresa - Innovation Expo, stipendisti Fondacije budućnosti u BiH imat će priliku da prikažu projekte na kojima su radili proteklih mjeseci, a koji uključuju prakse, te istraživačke i naučne radove.

Bit će održano i finalno prezentovanje ideja, koje su sedmicama studenti širom zemlje razvijali u sklopu IEEE Innovation Nation projekta. Oni će imati mogućnost da svoje ideje predstave potencijalnim domaćim i stranim investitorima, a samo najbolji će dobiti priliku da nastave raditi na svojim idejama sa IEEE i lokalnim inkubatorima s ciljem da postanu uspješni preduzetnici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počeo IEEE Kongres - Studenti uče od najvećih eksperata inženjerstva

Kongres za mlade profesionalce i studente počinje sutra u Banjoj Luci

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'