Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 15:14 |

Crnadak: Članovi Predsjedništva BiH treba da objave Program reformi

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 28. novembra (FENA) – Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozvao je danas članove Predsjedništva BiH da objave dokument Program reformi te da, kako je rekao, sva trojica izađu pred javnost i kažu da li je NATO put BiH odblokiran ili zaustavljen i da nakon toga formiraju Vijeće ministara BiH.

-Ovo nema smisla. Punih osam dana narod je u potpunosti zbunjen, a prema svijetu šaljemo sliku u kojoj se država potpuno blamira – ustvrdio je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Navodi kako u jednom danu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovora u američkom Pentagonu, a istovremeno je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović rekao da je NATO put BiH zaustavljen.

-Ako i nakon te izjave Radmanovića, da nema MAP-a i da će se SNSD u novom Vijeću ministara BiH na takav način ponašati, bude izabrano Vijeće ministara, vjerovatno ću ja biti prvi koji će čestitati Miloradu Dodiku. Ne mislim da je to neko dobro rješenje, ali će biti znak da je on bio uporniji i da je slomio svoje partnere s kojima je pregovarao, jer će to značiti da je MAP sahranjen za sva vremena i bit će verifikacija odustajanja od članstva BiH i odluke Predsjedništva BiH o MAP-u iz 2009. - ustvrdio je Crnadak.

-S druge strane imate, kako je naveo, visoke oficire Oružanih snaga i neke druge političke funkcionere, koji svih ovih dana 'pričaju priču' da je ono što piše u Programu reformi – aktivacija MAP-a. Zbog svega toga pozivam članove Predsjedništva da ovu misteriju i ružnu atmosferu u društvu prekinu, objave taj dokument - rekao je Crnadak.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana