Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 14:16 |

Gradsko vijeće povuklo prijedlog za izgradnju trening kampa NK Čelik

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 28. novembra (FENA) – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović povukao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća tačku dnevnog reda "Koncept realizacije projekta izgradnje Sportskog centra-fudbalske akademije na lokalitetu Plandilo-Kamberovića polje u Zenici“.

Pripremljeni prijedlog ugovora po kojem se to zemljište investitoru "Hann Groupi“ iz Turske daje na period od 30 godina, Kasumović je povukao na zahtjev vijećnika, a također će ga poslati i na doradu.

Time se odgađa i potpis ugovora s tim investitorom, kao i početak izgradnje dva nogometna terena - jedan s umjetnom te jedan s prirodnom travom, sa smještajnim kapacitetima i drugim pratećim sadržajima. 

Za prijedlog da se ova tačka povuče s dnevnog reda glasalo je 20 vijećnika, a samo je jedan vijećnik bio protiv.

Podsjećanja radi, turska "Hann Groupa“ od prošle godine upravlja Nogometnim klubom Čelik pa su vijećnici, prije svih Almir Babajić iz SDP-a, zbog dosadašnjih loših iskustava te neredovnih isplata sadašnjim i bivšim igračima, kao i tekućeg poreskog duga, tražili da predsjednik Čelika Aydin Oglun pokaže kako ima ozbiljne namjere da investira u nogometni klub i infrastrukturu.

Kao dopunjena tačka dnevnog reda, danas je jednoglasno usvojen i Nacrt izmjena Regulacionog plana Centar 2. Usvojen je i prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana za privrednu zonu Zenica – Sjever, kao i prijedlog odluke i provođenju odluke tog regulacionog plana.

Usvojen je i prijedlog zaključka za upućivanje zahtjeva na razmatranje Vladi i Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu duga od strane kladionica za komunalne takse Gradu Zenici, u iznosu od 4.199.000 KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu