Ekonomija     | 28.11.2019. 14:08 |

Konaković i ambasadorica Hartmann o ekonomskim i političkim temama u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann posjetila je predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, a razgovarali su o aktuelnim ekonomskim i političkim temama u Kantonu Sarajevo.

Ambasadorica Hartmann je istakla da poseban interes ima za politička zbivanja u našoj državi i funkcioniranje svih nivoa vlasti. 

Po njenim riječima, ima mnogo mogućnosti kako Ambasada Austrije  može pomagati i sarađivati s Kantonom Sarajevo, u konkretnim mjerama. Naglasila je da su, ako postoji politička volja da se nešto uradi, spremni podržati projekte i procese u Kantonu i BiH.

Predsjedavajući Konaković osvrnuo se tom prilikom na rezultate koje su Vlada i Skupština KS ostvarili u proteklih jedanaest mjeseci. Pokrenuti su mnogi procesi uvođenja reda u komunalnom sektoru, projektima saobraćajne i vodovodne infrastrukture, za što je procijenjeno da su najakutnije tačke u KS.

- Podrška međunarodne zajednice tim procesima svakako laska i potvrđuje ispravnost puta kojim trenutna vlast u KS ide - naglasio je Konaković, saopćeno je iz  Pres-službe KS.   

Sa današnjeg sastanka poslana je zajednička podrška aktivnostima koje Kanton Sarajevo vodi u povezivanju i saradnji s drugim gradovima i regijama u Bosni i Hercegovini. To predstavlja dobar signal zbližavanja i razumijevanja kroz konkretne projekte važne za život građana, bez obzira u kojem dijelu BiH žive, rečeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo