Servisne informacije     | 28.11.2019. 13:38 |

U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama slab snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne.

Poslijepodne doći će do prestanka padavina i djelimičnog razvedravanja. U večernjim satima jače naoblačenje praćeno kišom očekuje se u većini područja.

Na planinama padat će slab snijeg. Puhat će vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu 13, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

U Sarajevu sutra će u jutarnjim satima i prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. Poslijepodne je moguće djelimično razvedravanje. U večernjim satima doći će do jačeg naoblačenja praćeno kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a dnevna oko 12 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo 9, Drvar 10, Livno, Zenica 11, Bugojno, Jajce, Sarajevo, Sokolac, Tuzla, Zvornik 12, Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg 14, Gradačac, Grude, Sanski Most, Trebinje 15, Stolac 16, Mostar, Srebrenica 17, Bihać i Neum 19, saopćeno je oz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'