Bosna i Hercegovina     | 28.11.2019. 11:56 |

HNŽ: Još pet javnih objekata u projektu energetske efikasnosti (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 28. studenoga (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg potpisao je u četvrtak u Mostaru pet novih ugovora o razumijevanju s predstavnicima institucija koje su odabrane za nastavak implementacije Projekta energetske efikasnosti.

 Riječ je o Domu zdravlja Čitluk, Srednjoj prometnoj/mašinsko-saobraćajnoj školi u Mostaru, Domu zdravlja u Čapljini, Srednjoj školi Prozor-Rama i Narodnom univerzitetu u Konjicu.

 Premijer Herceg je kazao kako je Projekt energetske efikasnosti, u koji se ulaže više od 15 milijuna maraka, jedan od najvažnijih projekata na koji se Vlada odlučila, procjenivši kako je to najučinkovitiji i najisplativiji način na koji može brzo poboljšati uvjete u javnim institucijama.

 Projektom su obuhvaćeni objekti javnih institucija u oblasti obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i unutarnjih poslova, a krajnji je cilj obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u.

  - S ovih novih pet objekata mislim da ćemo doći na brojku od 30 javnih objekata koje je ova vlada izgradila, obnovila, rekonstruirala i utoplila, želeći prije svega poboljšati uvjete rada i boravka u tim institucijama, ali i poboljšati energetske usluge, odnosno uštede - ustvrdio je premijer Herceg.     

 Jedna od potpisnica ugovora je i ravnateljica Srednje škole Prozor-Rama Anđa Mlakić koja je zahvalila Vladi HNŽ-a i premijeru Hercegu što su prepoznali važnost ovog projekta kako za škole, tako i za ostale objekte.

 - Ovim projektom naše škole će mnogo dobiti na vrijednosti i stvorit ćemo puno bolje uvjete za rad naših učenika i naših djelatnika - kazala je Mlakić.

 Potpisnici ugovora izrazili su zadovoljstvo Projektom energetske efikasnosti koji će, pored rekonstrukcije i utopljavanja, omogućiti energetske i ekonomske uštede jer će se u tim objektima trošiti znatno manje javnih sredstava.     

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3726

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1xbog3fWTfkkbnF-kv6k_9PVjjormpzuo?usp=sharing

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Predstavnici Vlade ZDK i UNDP-a razgovarali o saradnji na projektima energetske efikasnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo