Najave     | 28.11.2019. 07:01 |

U Sarajevu konferencija o promjeni svijesti u javnoj upravi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Transformacija javne uprave koja je orijentirana prema korisnicima i građanima, te pružanje odgovora na pitanje kako institucije javne uprave mogu dobiti podršku za takvu promjenu, teme su konferencije "Upravljanje kvalitetom – Promjena svijesti u javnoj upravi", koja će biti održana danas u Sarajevu.

Cilj konferencije jeste upoznavanje predstavnika bh. institucija s alatima, modelima i sistemima upravljanja kvalitetom i jačanja svijesti o potrebi tranformacije javne uprave koja je orijentirana prema korisnicima i građanima.

Događaj organiziraju Ured koordinatora za reformu javne uprave, Institut za standardizaciju BiH, Agencija za državnu službu BiH, Agencija za državnu upravu RS, Agencija za državnu službu FBiH uz podršku Programa jačanja javnih institucija kojeg u BiH implementira GIZ uime Vlade SR Njemačke i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Među govornicima koji će se obratiti učesnicima će biti i jedan od priznatih inovatora organizacijske kulture i TEDex govornik Dimis Michaelides.

Tokom konferencije predviđeno je i potpisivanje izjave o spremnosti za unapređenje usluga javne uprave i povećanje zadovoljstva korisnika, koju će potpisati direktori navedenih institucija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo