Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 19:47 |

Grabar-Kitarović u posjetu Središnjoj Bosni

FENA Marija Augustinovic

VITEZ, 27. studenoga (FENA) - Nakon posjeta Mostaru i Bugojnu, kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Vitez.

Hrvatsku predsjednicu u Vitezu su dočekali voditelj Gradskog kazališta mladih "Vitez" Ivan Sajević, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez Boris Marjanović i načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić.

Grabar-Kitarović u Vitezu će pogledati predstavu "Šmizle" u izvedbi Gradskog kazališta mladih "Vitez".

Grabar-Kitarović danas je u Mostaru sudjelovala na svečanoj akademiji kojom je Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten BiH" obilježila prvu godišnjicu djelovanja.

Nakon toga posjetila je župu Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici, gdje se susrela sa svećenicima, dužnosnicima HDZ-a BiH, braniteljima i hrvatskim stanovništvom Bugojna i Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Domaćin tog susreta bio je župnik Ilija Ivoš, koji je zahvalio Grabar-Kitarović za posjet hrvatskom narodu Skopaljske doline.

Grabar-Kitarović tom je prigodom poručila da će Republika Hrvatska uvijek biti uz bosanskohercegovačke Hrvate i boriti se za njihovu puno konstitutivnost i jednakost.

- Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu s ostala dva naroda. Zalažem se čvrsto i za europsku budućnost BiH i onda ćemo zajedno živjeti bez granica među nama. Onda će i Hrvati u BiH moći ostvariti veći prosperitet i prava u Europskoj uniji. Ovdje u Srednjoj Bosni gdje ste toliko propatili, kad se prisjetim svega što ste prošli, ono što me veseli je vidjeti ovu mladež i djecu koja su s nama - poručila je predsjednica RH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstava 'Ženski razgovori ± 1' zaključuje kazališne dane u Vitezu

Predstava Altteatra 'Balkanski kvadrat kredom' ispraćena ovacijama - Vitez

U Vitezu otvoren prvi Centralna Business Forum

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!