Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 16:08 |

Ambasador Jaćimović u nastupnoj posjeti predsjedniku Sobranja RSM Džaferiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović boravio je danas, 27. novembra, u nastupnoj posjeti predsjedniku Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talatu Džaferiju. 

Ambasador Jaćimović se predsjedniku Sobranja zahvalio na prijemu i istakao da je velika čast i privilegija biti ambasador Bosne i Hercegovine u prijateljskoj Republici Sjevernoj Makedoniji. Predsjednik Sobranja RSM Džaferi je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Jaćimoviću u Republiku Sjevernu Makedoniju i zaželio uspješan mandat. 

Obostrano je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije vrlo dobri i prijateljski, kao i saradnja na regionalnom i međunarodnom nivou, da između dvije zemlje ne postoje otvorena pitanja, te da su i Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija opredijeljene za daljnje unapređenje odnosa i saradnje na svim poljima od obostranog interesa. 

Razmijenjene su informacije o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji, mišljenja i prijedlozi za buduću saradnju, između ostalog i za aktivnosti na polju daljnjeg unapređenja palamentarne saradnje BiH i Sjeverne Makedonije, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel