Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 14:59 |

Dodik: Vlada RS-a će pomoći Nevesinju, RS i dalje protiv članstva u NATO-u

FENA Dušica Stanojević

NEVESINJE, 27.novembra (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) sa 100.000 KM će pomoći sanaciju objekata u Nevesinju, gdje je zabilježeno više zemljotresa koji su pričinili materijalnu štetu. 


Pomoć ovoj lokalnoj zajednici najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Doidk, nakon što je, zajedno s načelnikom Općine Milenkom Avdalovićem, obišao Muzičku školu koja je najviše oštećena.  


-Nakon procjene štete, sješćemo i dogovoriti šta treba. To ne možemo uraditi danas, jer nemamo procjene. Doći ćemo do svakog čovjeka koji je pretrpio štetu - kazao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dodik je rekao da nijedne riječi o NATO integracijama ne postoji u dokumentu Program reformi, nego postoji saradnja i partnerstvo.


- Imali smo iskustva Srbije kada smo to radili, ni manje ni više od onoga što je Srbija u projektu s tim - rekao je Dodik.

- RS i ja kao član Predsjedništva uime nje nismo bili spremni da damo naša bazična opredjeljenja kao što je vojna neutralnost. Poštujem dogovor koji kaže da to stupa Program reformi na snagu izborom Vijeća ministara - dodao je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Beogradu danas susret Vučića i Dodika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana