Ekonomija     | 27.11.2019. 13:24 |

Svečano otvorena Porezna ispostava Živinice

FENA Maja Nikolić

ŽIVINICE, 27. novembra (FENA) - Grad Živinice, kao jedan od vodećih privrednih gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, danas je dobio novu ispostavu Porezne uprave Federacije BiH.

Svečanom otvaranju renovirane prostorije Porezne ispostave Živinice prisustvovao je v.d. direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, kazavši da se otvaranje poreznih ispostava zasniva se na snazi njenih institucija.

- Snaga tih institucija se zasniva i na njihovom profesionalnom radu i vjerujem da će zaposlenici Porezne uprave biti bolji servis te pomoći svim poreznim obveznicima u Živinicama, kao i građanima - kazao je Isović.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković istaknuo je da je otvorenje Porezne ispostave u Živinicama veoma značajno te da će pomoći privrednim subjektima i građanima.

- Mi imamo potpuno plaćene poreze i vraćene u budžet Grada Živinice. To je veoma bitno za ambijent izgradnje privrede i društva. Mi smo u posljednje tri godine doživjeli privredni skok i prihodi od privrede su porasli za otprilike 150 miliona KM. Izvoz je viši za 60 miliona KM, a uloženo je 70 miliona KM u kompanije, odnosno konkretno u privredu u Živinicama. Rezultat toga je da danas imamo povećanje budžeta. Prije tri godine budžet našeg grada je bio 17 miliona KM i dva miliona deficita u budžetu. Danas je 24 miliona KM i nemamo deficita – istaknuo je Kamenjaković.

Nove prostorije Porezne ispostave Živinice odlukom Vlade Federacije BiH preuzete su od bivšeg Zavoda za platni promet i date na korištenje Poreznoj upravi Federacije BiH.

Porezna uprava Federacije BiH je izvršila kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju prostora koji raspolaže sa 276,25 kvadrata i 42,06 kvadrata zajedničkog prostora koji Porezna ispostava Živinice koristi s Finansijsko-informatičkom agencijom.

Ukupna vrijednost adaptiranog prostora iznosi 194.760,15 KM bez PDV. Sredstva za adaptaciju je u cjelosti osigurala Porezna uprava FBiH iz budžeta za 2019. godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta