Najave     | 27.11.2019. 13:14 |

Predstavljanje 'Bosanskog atlasa ratnih zločina 1992.-1995.'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. studenoga (FENA) - Prezentacija "Bosanskog atlasa ratnih zločina 1992.-1995." u organizaciji Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva, Mreže za izgradnju mira, "Oštre nule" i Foruma ZFD BiH održat će se u četvrtak, 28. studenoga, u hotelu Bristol u Mostaru, s početkom u 18 sati.

O značaju Atlasa govorit će direktor Istraživačko-dokumentacionog centra Mirsad Tokača, predstavnik Centra za kritičko mišljenje Amer Bahtijar , zatim Goran Bubalo iz Mreže za izgradnju mira te predstavnica Foruma ZFD BiH Sunita Dautbegović Bošnjaković.

"Ono što 'Bosanski atlas ratnih zločina' čini posebnim jeste činjenica da su događaji i lokacije ne samo precizno označene na karti, već se nude i svi dodatni, u ovom trenutku  raspoloživi, dokumenti kao ilustracija o onome što se dogodilo, fotografije, video zapisi, sudske presude, izjave svjedoka, spomenici ili groblja" priopćili su organizatori.

Atlas je do sada predstavljen i u Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, a nakon Mostara, prezentacija će 12. prosinca biti održana i u Sarajevu.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'