Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 12:53 |

Završena prva faza uređenja parkovske površine 'Midžić - mahala' u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 27. novembra (FENA) - Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) i Grad Bihać uspješno su realizirali prvu fazu projekta uređenja parkovske površine "Midžić - mahala", koji je financiran sredstvima iz ekoloških naknada za 2018. godinu.

- Ukupna vrijednost je 111. 440 KM, što je u punom iznosu osiguralo resorno ministarstvo. Implementator projekta Grad Bihać  je dostavljanjem izvještaja u potpunosti opravdao doznačena sredstva - rekao je ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alagić.

Cilj Gradske uprave je u narednom periodu revitalizirati javne zelene površine u užem urbanom dijelu grada uz rijeku Unu i to u ekološkom, funkcionalnom, edukativnom i estetskom segmentu.

- Građanima je sada na raspolaganju kompletan parkovski mobilijar. Uređene su staze, postavljene klupe i kante za smeće, izgrađeno dječije igralište. Zasađeno je drveće, ali postavljena i oprema  vježbanje. Zaista reprezentativan gradski park, koji će biti od velikog značaja za sve Bišćane", navodi Jasmin Stambolija iz Gradske uprave Bihać.

Najavljena je realizacija sličnih projekata i u drugim dijelovima grada, dok će se u drugoj fazi ovog projekta graditi obala - utvrda sa šetnicom.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta