Sport     | 27.11.2019. 10:30 |

Večeras utakmice 5. kola Lige prvaka u grupama E,F,G i H

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Utakmice petog kola nogometne Lige prvaka u grupama E, F, G i H na rasporedu su večeras. 

Najzanimljiviji mečevi bit će odigrani u grupama E i F, gdje se sastaju Liverpool i Napoli, odnosno Barcelona i Borussia Dortmund. 

Liverpool i Napoli će igrati utakmicu u kojoj oba tima imaju priliku da pobjedom osiguraju plasman u osminu finala takmičenja. Liverpool je prvi s devet a Napoli drugi s osam bodova.

U istoj grupi sastaju se Salzburg i Genk, a predstavnik Austrije je treći s četiri boda i još uvijek ima teoretske šanse da izbori nokaut fazu, međutim da zadrži šense potrebna mu je pobjeda protiv belgijskog tima.

U grupi F Barcelona s osam bodova na prvom mjestu ima bod više od drugoplasirane Borussije Dortmund. Trećeplasiranom Interu iz Milana večeras je potrebna pobjeda protiv praške Slavije, a najviše bi mu odgovarao poraz Borussije od Barcelone nakon kojeg bi se dva tima našla na diobi druge pozicije i posljednje kolo bi odlučivalo putnika u nokaut fazu. 

Lider grupe G RB Leipzig trebao bi ovjeriti prvo mjesto i plasman u osminu finala u meču protiv zadnjeplasirane Benfice, a veliku borbu za drugo mjesto vodit će Zenit i Lyon. Rusi dočekuju predstavnika Francuske na svom terenu, imaju tri boda manje i odgovara im samo pobjeda kojom bi se izjednačili po broju bodova. 

Najnezivjesnije je u grupi H, gdje Ajax, Chelsea i Valencia imaju sedam bodova, a zadnjeplasirani Lille je s osvojenim bodom ispao iz kombinacija za nastavak takmičenja. Upravo Lille u petom kolu dočekuje Ajax, dok će se u Španiji sastati Valencia i Chelsea.

- raspored susreta:  
Zenit - Olympique Lyonnais (18.55)
Valencia - Chelsea (18.55)
Liverpool - Napoli (21.00)
Genk - Salzburg (21.00)
RB Leipzig - Benfica (21.00)
Barcelona - Borussia Dortmund (21.00)
Slavia Praha - Internazionale (21.00)
Lille - Ajax (21.00)

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu