Ekonomija     | 26.11.2019. 16:13 |

Matanović otvorio prvi Poslovni forum BiH - Italija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Italiji Slavko Matanović danas je u Đenovi otvorio prvi Poslovni forum BiH - Italija.

Matanović je zahvalio učesnicima Foruma na velikom odzivu, te izložio prioritete rada prvog Poslovnog foruma. Također, istakao je da je Đenova kao prva italijanska luka simbolično izabrana kao mjesto održavanja Foruma, te naglasio spremnost i otvorenost BiH za još bolju saradnju sa prijateljskom Italijom.

Forum je okupio predstavnike više od 50 firmi iz Bosne i Hercegovine i Italije. O tehničkim aspektima saradnje s bosanskohercegovačkim firmama i prednostima investiranja u BiH na skupu su govorili predstavnici Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) i Agencije za strane investicije Italije (ICA). Skupu su se obratili i predstavnici vlasti regiona Ligurije i grada Đenove.

Forum je organizovala Ambasada Bosne i Hercgovine u Rimu, u saradnji s Privrednom komorom Ligurije i uz podršku Unicredit banke iz Đenove, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

VTK/STK BiH: Bh. kompanije spremne za ulazak u CBAM sustav

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana