Kultura     | 26.11.2019. 12:09 |

'Ožalošćena porodica' Narodnog pozorišta Sarajevo u Akzent teatru u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.novembra (FENA) - Komedija „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića, u režiji Ahmeda Imamovića u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena 1.decembra u Akzent teatru u Beču, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

“Ožalošćena porodica” je zanimljiva komedija o jednoj “ožalošćenoj“ grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom - na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Sead Pandur, Ermin Sijamija, Alen Muratović, Vedran Đekić, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Nisveta Omerbašić, Vedrana Božinović, Merima Lepić-Redžepović.

Organizator predstave je Kulturno i sportsko društvo Zagreb iz Beča u saradanji s Veleposlanstvom Bosne i Hercegovine u Austriji. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U petak počinje 3. izdanje specijalnog programa 'Kultura na ulice 2024!'

Premijera 'Seljačke opere' Andraša Urbana sutra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Muzička komedija 'Seljačka opera' premijerno na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije