Regija     | 26.11.2019. 11:35 |

Đukanović ponudio pomoć Albaniji u saniranju posljedica potresa

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 26. studenoga (FENA) - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović ponudio je Albaniji pomoć i izrazio punu potporu u saniranju posljedica serija potresa koji su tu državu pogodili u utorak rano ujutro.

 U telegramu saučešća predsjedniku Albanije Iliru Meti Đukanović je u ime građana Crne Gore izrazio žalost zbog stradalih i ozlijeđenih i "solidarnost s prijateljskim albanskim narodom“ izrazivši punu potporu i pomoć "susjednoj prijateljskoj Albaniji".

 Potresi u Albaniji snažno su se osjetili i u Crnoj Gori i izazvali uznemiranje građana te države, naročito u Ulcinju koji je udaljen 70 kilometara od epicentra potresa i Podgorici koja je udaljena 120 kilometara od Drača, a u kojoj živi trećina crnogorske populacije. Za sada nema izvješća o materijalnoj šteti u Crnoj Gori.

 Prema podacima crnogorskog Zavoda za seizmologiju, jutrošnji potresi su najjači instrumentalno registrirani potresi na području Albanije i Crne Gore nakon onog iz 1979. godine, jakosti 7 po Richteru, koji je pogodio Crnogorsko primorje i u kojem je stradala 101 osoba, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Šire riječkom područje zatresao potres s epicentrom u Fužinama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo