Servisne informacije     | 25.11.2019. 14:38 |

U BiH sutra promjenljivo vrijeme, više oblačnosti prijepodne i tokom noći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - U  Bosni će sutra prijepodne biti oblačno, a u drugoj polovini dana se očekuje  smanjenje oblačnosti u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu.

U Hercegovini će prijepodne više oblačnosti biti  na sjeveru, a u većem dijelu Hercegovine će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Hercegovini u večernjim satima.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 17°C.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno. Smanjenje oblačnosti se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

Danas je u Bosni  oblačno. U Hercegovini je više oblačnosti bilo prijepodne, a sredinom dana se izvedrilo.

Temperature zraka u 13.00 sati (°C): Bjelašnica 0; Gradačac i Ivan-edlo 4; Sarajevo 5; Banja Luka 6; Bihać, Bugojno, Drvar i Tuzla 7; Doboj, Sanski Most i Zenica 8; Livno 12; Grude, Mostar i Široki Brijeg 18; Trebinje 19; Neum 20°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo