Bosna i Hercegovina     | 25.11.2019. 13:57 |

U Bugojnu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

BUGOJNO, 25. novembra (FENA) - Brojne delegacije položile su cvijeće u Spomen-parku poginulim braniocima Bugojna i Bosne i Hercegovine i kod spomenika ispred Mješovite srednje škole u tom gradu, povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Odata je počast svima onima koji su utkali živote u opstanak i nezavisnost Bosne i Hercegovine, i poručeno kako je ona „država svih njenih naroda i narodnosti“.

-Bugojno je Dan državnosti obilježilo na dostojanstven način. Kao načelnik, ja sam ponosan na to, jer se pokazalo da znamo cijeniti svoju državu - kazao je bugojanski načelnik Hasan Ajkunić, čestitajući prisutnima današnji praznik.

Podsjetio je na historijske periode u kojima su branila opstojnost države Bosne i Hercegovine, istakavši kako ona nije upitna, te da će i ubuduće biti dio Evrope i svijeta.

Čestiku građanima uputila je i predsjednica Organizacije porodica šehida-poginulih boraca Općine Bugojno i SBK-a Đemka Dželilović, uz poziv predstavnicima svih nivoa vlasti da „rade za dobrobit svih nas, na pravdi, zakonu i jednakosti“.

-Mi moramo čuvati ovo što smo skupo platili. Molimo sve političke opcije da skupa gradimo društvo za bolje našoj djeci, uime onih koji su dali svoje živote za ovu zemlju - poručila je.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu