Bosna i Hercegovina     | 25.11.2019. 12:14 |

Mušić: Obilježavanja Dana državnosti predstavlja obvezu i čast

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 25. studenoga (FENA) - U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studenoga, brojna izaslanstva i građani Mostara odali su počast poginulim borcima NOR-a 1941-1945 i položili cvijeće na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru.

Uz ostale, cvijeće su položili izaslanik Zastupničkoga doma  Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko -neretvanske županije Šerif Špago.

Govoreći o značaju Dana državnosti BiH, Mušić je u izjavi za novinare kazao kako 25. studeni predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u povijesti BiH.

Obilježavanje ovoga datuma predstavlja za nas obvezu i čast. Posmatrano kroz povijest uvijek se napadalo na državnost BiH, međutim ona je uspijevala odoljeti zahvaljujući ljudima koji je doživljavaju istinski svojom i patriotima koji su zarad države i potkraj prošloga stoljeća dali mnoge živote- istaknuo je Mušić.

Istim povodom danas će biti položeno cvijeće i  odana počasti šehidima i poginulim borcima obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., na mostarskim Šehitlucima, dok će u Narodnom pozorištu Mostar biti upriličena svečana akademija.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici na radionici u Mostaru

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije