Sport     | 25.11.2019. 12:02 |

Vrhunske borbe na memorijalnom turniru 'Braća Bašović'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Na 17. memorijalnom turniru "Braća Bašović", odžanom u punom sarajevskom Domu mladih, domaća publika je uživala u šest odličnih borbi.

U glavnoj borbi večeri u disciplini K-1 u kategoriji do 75 kilograma Haris Biber u prvoj rundi je klasičnim nokautom pobijedio makedonskog borca Dejana Ristevskog, dok je Edin Sinanović tehničkim nokautom savladao također Makedonca Roberta Kostovskog.

Karoo Mahmoud Giyahija, migrant iz Irana i član kluba "Gazija" sa rezultatom 3:0 sudijskom odlukom je bio bolji od Splićanina Brune Ninčevića.

U dvije predborbe Ermin Hadžajlija je rezultatom 3:0 bio bolji od Alena Đoze, a Viktor Milić je istim rezultatom savladao Nuhu Hebibovića.

U pauzama mečeva brojnu publiku svojim demonstracijama zabavljali su članovi teakwando kluba „Bosna“ iz Visokog, na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom, ginisovim rekorderom u razbijanju kokosovih oraha laktom u minuti.

Turnir se ove godine održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Ilidža i Općine Centar, te BH Pošte.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta