Sport     | 24.11.2019. 19:07 |

Osim: Nedostajala je realizacija, a Široki je bio stopostotan

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Fudbaleri Širokog Brijega savladali su u gostima ekipu Željezničara u posljednjem susretu 17. kola Premijer lige BiH.

Trener Željezničara Amar Osim nakon meča je čestitao protivniku na pobjedi i naglasio da je njegovom timu nedostajala realizacija, dok je protivnik u tom segmentu bio stopostotan. 

- Niko nam nije kriv, sve smo imali u svojim rukama. Protivnik je čitavu utakmicu igrao otvoreno, nije se služio nečasnim radnjama da dođe do cilja, a čak nam je par puta omogućio kontranapade. Dva puta su ušli u naš šesnaesterac i postigli dva gola, a mi nismo iskoristili penal i sedam ili osam šansi - kazao je Osim nakon utakmice. 

Vjeruje da je bolje što se ovakav poraz desio njegovom timu petnaestak kola prije kraja prvenstva. 

- Bolje da smo ovako izgubili sada, nego nekad kada bude skroz napeto i kad bude blizu kraj lige. Naravno i sada su bodovi izgubljeni. Od početka smo mogli voditi s dva razlike, ali poslije se vidjelo da ćemo teško uraditi ono što smo željeli. I da nismo gol primili isto bih rekao, jer nama remi ili poraz u ovom trenutku ništa ne mijenja. Morali smo pobijediti jer bili smo bolji i imali više šansi. nismo imali svoj dan kada je u pitanju realizacija - objašnjava trener Željezničara. 

Željezničar u narednom kolu očekuje derbi protiv Sarajeva. Osim se nada da će njegova ekipa biti efikasnija. 

- Nadam se da ćemo bolje iskoristiti prilike kojih će biti manje nego večeras i utakmicu okrenuti u našu korist. Moramo se odmoriti, pripremiti i nadati se da ćemo biti raspoloženi na derbiju, a to će nam sigurno trebati protiv Sarajeva - zaključio je Osim. 

Nakon 17. kola prvoplasirano Sarajevo ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'