Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 24.11.2019. 17:29 |

Pandža i OKK Sloboda se razilaze, Tuzlaci traže novog trenera

FENA

TUZLA, 24. novembra (FENA) - Josip Pandža više nije trener košarkaša OKK Slobode, doznaje Fena.

Nakon sinoćnjeg poraza u Bratuncu (84:74), što je peti poraz tuzlanskih košarkaša u nizu, u prvenstvu BiH i ABA 2 ligi, Pandža je drugi put u razmaku od sedam dana podnio ostavku, ali ovog puta definitivno.

Naime, nakon poraza od Novog Pazara mladi trener je ponudio ostavku koju predsjednik OKK Slobode Aid Berbić nije prihvatio. No, nakon poraza od Bratunca, nema više nikakvih dilema da Tuzlacima treba novi stručnjak i nova energija da se spasi sezona.

Danas je Pandža okupio stručni štab ekipe da bi se s njima oprostio, očekujući službeni, oproštajni razgovor s klupskom upravom.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić za večeras je zakazao sastanak s Pandžom i saradnicima, svjestan da je rastanak najbolje rješenje i za klub i za Pandžu, trenera koji je izgubio podršku velikog dijela tuzlanskih ljubitelja košarke.

Ime novog trenera trebalo bi se znati vrlo brzo, jer Tuzlaci u ABA 2 ligi već u srijedu igraju u gostima protiv ekipe Lovćena s Cetinja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana