Sport     | 24.11.2019. 17:03 |

Po jedan pogodak nakon 45. minuta derbija između Željezničara i Širokog

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega postigli su po jedan pogodak na poluvremenu posljednje utakmice 17. kola Premijer lige BiH. 

Nakon početne incijative Željezničara na stadionu "Grbavica" gosti su poveli pogotkom koji je u 33. minutu postigao Dražen Bagarić. 

Željezničar je nakon primljenog gola pojačao napade ka protivničkom golu, a već tri minuta kasnije mogao je doći do izjednačenja sa bijele tačke. Mladen Veselinović je pao u šesnaestercu gostiju, odgovornost izvođenja penala preuzeo je napadač Sulejman Krpić, međutim pogađa stativu i promjene rezultata nije bilo. 

"Plavi" su krajem prvog poluvremena u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, kreirali su napade i prijetili golmanu Zlomisliću, a takva igra im se isplatila u 42. minutu kada Semir Štilić nakon odličnog kontranapada i ubačaja Sinana Ramovića postiže izjednačujući pogodak. 

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još nekoliko prilika za gol, ali odbrana Širokobriježana je bila na visini zadatka.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta