Bosna i Hercegovina     | 24.11.2019. 14:55 |

SIPA uhapsila državljana Crne Gore zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "A1".

Tokom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore i tom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, ukupne težine oko 100 kilograma, saopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog, privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Organizovani kriminal", u vezi s krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".   

Navedene aktivnosti provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta