Stranačke aktivnosti     | 23.11.2019. 15:58 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mikulić: Politike prema mladima okosnice su rada EPP-a

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH, na čelu s predsjednikom Mladeži Mariom Mikulićem, po prvi puta službeno je sudjelovalo na Kongresu Europske pučke stranke. Domaćin EPP Kongresa, održanog 20. i 21. studenog, bio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske Andrej Plenković, a Kongres je bio i izbornog karaktera. 

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić tom prilikom je naglasio važnost aktivnog sudjelovanja predstavnika mladih i njihovog rastućeg doprinosa političkom djelovanju. 

 "Aktivnim sudjelovanjem na Kongresu smo, zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH dr. Čovićem - koji je imao niz razgovora s europskim dužnosnicima, dodatno ojačali poziciju naše stranke u međunarodnim okvirima. Ono što je vidljivo je usmjerenje politike europskih pučana prema populaciji mladih, a upravo te politike postaju okosnica svih politika EPP-a. O ovome svjedoči i rezolucija koja je usvojena na prijedlog HDZ-a RH i govori o demografskoj obnovi na europskom kontinentu, što je također bitna tema za BiH.''

Kongresu EPP-a u Zagrebu nazočili su i predstavnici Mladeži Europske pučke stranke, na čelu s predsjednicom Lidiom Pereirom, s kojom je naše izaslanstvo održalo niz zajedničkih razgovora na panel raspravama. Predstavnici Mladeži HDZ-a BiH sudjelovali su na panel raspravi Youthin’ Up European Politics, koju su predvodili predsjednica Mladeži Europske pučke stranke Lidia Pereira i bivša glavna tajnica Andrea Vodanović. Kao i prije par mjeseci, tako smo i na Kongresu EPP-a imali priliku razgovarati s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom. Upoznali smo ga sa trenutnom političkom i društvenom situacijom u BiH. Ovim putem želim uputiti čestitke predsjedniku Plenkoviću na inicijativi za navedenu rezoluciju, ali i na organizaciji EPP Kongresa  - zaključio je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

HDZ BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo