Najave     | 23.11.2019. 15:36 |

Konferencija o digitalnoj transformaciji 4. i 5. decembra u Banjoj Luci

FENA Dušica Stanojević

JAHORINA, 23.novembra (FENA) - Prva konferencija povećenja digitalnoj transformaciji bit će održana u Banjoj Luci 4. i 5. decembra. 


Na ovom skupu bit će riječi o informaciono-komunikacionim tehnologijama koje su među glavnim pokretačima razvoja, ali i digitalnoj transfomaciji i konceptu „pametnih gradova“. 


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević podsjetio je na konferenicji za novinare na Jahorini da je Vlada kao jedan od ključnih ciljeva postavila digitalizaciju društva. 


-Prvi dan konferencije bit će posvećen digitalnoj transformaciji i njenom značaju za društvo u cjelini. Bit će riječi i o pametnim rješenjima u lokalnim upravama, koje nude mogućnost za značajno unapređenje usluga koje pružaju građanima - rekao je Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banja Luka. 


Na konferenicji će biti i predstavnici resora iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Kantonu Sarajevo i iz Srbije te predstavnika Vlade Estonije. 


Konferencija „Forward“ održava se u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, viosko obrazovanje i informaciono društvo RS i Inovacionog centra Banja Luka uz podršku kompanija „M:tel“ i „Prointer“ i generalno medijsko pokroviteljstvo Radio-televizije Republike Srpske.◦

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel