Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 14:59 |

Ambasador Saudijske Arabije čestitao Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Ambador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah uputio je danas čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Istakao je da mu predstavlja posebno zadovoljstvo da povodom proslave 27. Dana državnosti Bosne i Hercegovine uputi tople čestitike građanima, narodima i vlastima Bosne i Hercegovine, želeći im trajan napredak i prosperitet.

- Ovom prilikom želim potvrditi čvrstinu prijateljskih veza između dvije zemlje i dva naroda, koje su utemeljene odlukom Kraljevine Saudijske Arabije da pozdravi volju Bosne i Hercegovine i njeno opredjeljenje da ostvari svoju nezavisnost. Kraljevina je bila među prvim zemljama koje su priznale njenu nezavisnost, te i dalje podržava reformska opredjeljenja Bosne i Hercegovine koja su u interesu njenih građana i podržava svaki dogovor koji postignu njeni politički predstavnici - naveo je ambasador.

Dodao je da Dan državnosti Bosne i Hercegovine predstavlja privrženost vrijednostima čiju simboliku nosi, a koje potvrđuju historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i principe potpune ravnopravnosti konstitutivnih naroda i građana, te borbe protiv fašizma.

- Te vrijednosti su potvrdile jednistvo, međusobno poštivanje, toleranciju i uvažavanje različitosti kako bi se izgradila još svjetlija budućnost za sve građane BiH. Put koji je izabrala BiH i njeno nastojanje da postane "zemalja kandidat" za članstvo u Evropskoj uniji odslikava iskrenu želju BiH da očuva svoju nacionalnu i etničku različitost potvrđujući da je suživot između različitih nacija jedini put ka prosperitetnoj i obećavajućoj budućnosti za nove generacije u BiH - rekao je ambasador Mominah, saopćeno je iz Ambasade Saudijske Arabije u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta