Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 14:50 |

Ganić i Huskić čestitali Dana državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Premijer Zeničkog-dobojskog kantona Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić uputili su čestitku građanima tog kantona povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine s ponosom se prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBiH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih građana.

Zbog toga je današnja generacija veliki dužnik naših predaka koji su herojskom i pravednom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. S velikim poštovanjem se prisjećamo i svih patriota koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine, a posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali živote.

U duhu tih misli, građanima Zeničko-dobojskog kantona čestitamo 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da svi zajedno svojim radom i zalaganjem stvorimo uslove za bolje sutra te da jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njenih građana - navodi se u čestitki, saopćeno je iz Pres službe ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Udruženje poslodavaca FBiH: Preveliko opterećenje cijene rada problem za poslodavce u ZDK

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti