Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 13:13 |

Herceg: Krećemo u izgradnju Klinike za dječje bolesti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. studenoga (FENA) - Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

- Radostan sam što je postupak otkočen. To je životno bitan projekt, jedan od onih ključnih u postupku razvitka naše županije i šireg podneblja, jer njegovom konačnom provedbom osiguravamo najbolje moguće uvjete za svaki oblik potrebne medicinske skrbi za najranjivije među nama - za one na koje smo najosjetljiviji - našu djecu. Tu nema, niti smije biti, političke dimenzije - izjavio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg.

U postupku provedbe natječaja, osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sustav HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada.

- Iznimni su napori uloženi u to da nam ova sredstva uopće budu na raspolaganju i ponosan sam na to. Kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ-u učinit ću sve što je u mojoj moći kako bismo u što kraćem roku vidjeli strojeve na terenu, odnosno kako bi krenuli radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti u Mostaru - poručio je Herceg.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo