Sport     | 22.11.2019. 11:41 |

WABA1 Liga: Kadetkinje zeničkog Jumpera u nedjelju debituju pred svojom publikom

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 22. novembra (FENA) - Košarkaški klub Jumper u nedjelju će biti domaćin turnira 3. i 4. kola regionalne WABA 1 lige za kadetkinje (U17), na kojem će nastupiti crnogorski klubovi Budućnost Bemax (Podgorica) i Lovćen (Cetinje) te jedina dva bh. predstavnika, RMU Banovići i domaćin zenički Jumper.

Jumper je krajem prošlog mjeseca u Celju (Slovenija) igrao mečeve prva dva kola, a na tom su turniru zeničke košarkašice poražene od domaćina Cinkarnu, dok su u drugom meču pobijedile slovenski Maribor. Banovićanke su na ovom turniru također poražene od Celjanki, a slavile protiv Mariborčanki.

- Prije dvije godine ušli smo u jedan projekat ŽKK Jumper, koji iziskuje dosta pozitivnih stvari, među kojima je i ova regionalna liga. Za plasman u elitni razred regionalne lige igrali smo i kvalifikacije u Slavonskom Brodu (Hrvatska), gdje smo pobijedili Brod i Domžale iz Slovenije te ušli među 10 najboljih regionalnih ekipa, što je privilegija i velika čast. Nadam se da ćemo naš grad i državu promovisati na najbolji način - kazao je na današnjoj pres-konferenciji Jasmin Efendić, trener kadetske, juniorske i seniorske selekcije kluba, koji je dodao da će u ovom takmičenju odigrati ukupno 12 vrlo jakih utakmica.

Jumper je, napomenuo je Fejzić, ove sezone startao i u A1 ligi BiH za seniorke, u kojoj nastupaju s igračicama starosti od 13 do 17 godina. Zeničanke su u 1. kolu na Ilidži porazile Implus, dok će u 2. kolu biti slobodne.  

Trener Vedran Kulalić istakao je kako su djevojke tog kluba zaslužile da se takmiče i u ovom takmičenju, da se nadmeću s inostranim ekipama, što im je klub i omogućio. Košarkašice Suana Bašić, Elina Delić i Farah Đuherić najavile su kako će nastojati da se pred svojim navijačima predstave u najboljem svjetlu te ih pozivaju da ih u nedjelju i podrže.

Mečevi se u nedjelju, 24. novembra, igraju u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Raspored svih mečeva turnira u Zenici: Jumper - Lovćen (10.00 sati), RMU Banovići - Budućnost Bemax (12.00), RMU Banovići - Lovćen (14.00) te Jumper - Budućnost Bemax (16.00).

Naredni turnir igra se 21. i 22. decembra u Beogradu, kada će protivnici bh. klubovima biti srbijanski predstavnici Crvena Zvezda i Radivoj Korać.

U ovom takmičenju nastupaju djevojke rođene 2003. godine i mlađe, a takmiče se klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

WABA1 Liga: Kadetkinje Jumpera upisale pobjedu i poraz, Banovićanke oba poraza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo