Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 11:04 |

Livno: Sastanak Koordinacijskog tijela protiv nasilja u obitelji u HBŽ-u

FENA Saopćenje

LIVNO, 22. studenoga (FENA) - U organizaciji Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) i suradnji s Gender Centrom Federacije BiH u četvrtak je u  Livnu održan radni sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji u HBŽ-u i općinskih multisektorskih timova u okviru projekta "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Pomoćnik ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Milan Mihaljević kazao je, uz ostalo,  da je ovo druga faza programa u sklopu kojeg je predstavljena aktivnost projekta pod nazivom "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Podsjetio je da je Program mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje HBŽ-a za razdoblje od 2019.-2020. godine usvojen na 69. sjednici županijske vlade.

Predstavnica Gender Centra Fatima Bećirović je dodala kako će Gender Centar organizirati konferenciju na federalnoj razini gdje će biti predstavljena iskustva i stanje nasilja u obitelji u svih deset županija Federacije BiH.

Sastanku su nazočili i predstavnici OESS-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Edukacija policijskih službenika o nasilju u obitelji

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta