Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 10:04 |

Sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH 26. novembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac zakazao je 2. sjednicu te komisije za utorak, 26. novembra, u 12.00 sati. 

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Komisija razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova tog vijeća. Ta komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata. Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH nije obavezujuća za Dom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu