Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 13:08 |

Ulice Sarajeva ukrašene državnim zastavama

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - U susret 25. novembru, Danu državnosti Bosne i Hercegovine, ulice Sarajeva ukrašene su državnim zastavama.

Na stotine državnih zastava postavljeno je u glavnim sarajevskim ulicama Ferhadija i Maršala Tita, ali i u drugim ulicama glavnog grada BiH.

Za njihovo postavljanje zaduženo je Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park" i jedinica specijalizirana za dekoriranje ulica i trgova povodom državnih, međunarodnih i vjerskih praznika, ali i značajnih kantonalnih ili općinskih datuma.

U vogošćanskim ulicama Jošanička i Omladinska u postolja na stubovima javne rasvjete također su postavljene državne i općinske zastave.

Kako je najavljeno iz tog preduzeća, državnim zastavama ukrasit će i ulice od Velikog parka te ulicom Zmaja od Bosne, Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića te ulicom Obala Kulina bana do Vijećnice.

Posebna pažnja bit će posvećena i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak, 25. novembra u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti BiH.

Zastave će ostati u ulicama do sredine naredne sedmice nakon čega će uslijediti njihovo uklanjanje te izvršene pripremne radnje jer će početkom decembra na tim lokacijama početi postavljanje ukrasa u susret Novoj godini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pivić: U Mrkonjić Gradu učvršćeni temelji BiH i zapečaćene vanjske granice

Emir Države Katar i visoki zvaničnici čestitali Dan državnosti BiH

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Brčko distriktu BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta