Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 12:53 |

Mostarci prosvjedovali zbog tretmana štićenika u Zavodu Pazarić

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 21. studenoga (FENA) - Mostarci i Mostarke okupili u četvrtak na Španjolskom trgu kako bi prosvjedovali zbog tretmana štićenika u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Građani su se samoinicijativno okupili nakon što su objavljene fotografije na kojima se vidi da su djeca, štićenici Zavoda vezani za namještaj i radijatore.

Okupljeni građani poručili su kako su razočarani vladajućim strukturama te su od mjerodavnih tijela zatražili provođenje istrage i kažnjavanje odgovornih.

- Ako sada tužitelji po službenoj dužnosti ne pokrenu istragu i ne kazne počinitelje i izvršitelje ovakvih strahota, onda ja stvarno ne znam zašto nam služe državne institucije i ljudi koji ih vode - poručila je jedna od prosvjednica Senada Čustović.

Učenik Srednje građevinske škole u Mostaru Faris Čović zastrašujućim je ocijenio slike koje su izašle u javnost te je izrazio bojazan da se ne radi o izdvojenom slučaju.

Podsjećamo, Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u srijedu je bh. javnosti predstavila šokantne detalje o tretmanu štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno bolesne djece i omladine Pazarić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!