Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 12:30 |

Počeo protest građana zbog dešavanja u zavodu Pazarić

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Stotinjak građana okupilo se na protestu ispred zgrade u kojoj je sjedište Vlada FBiH u Sarajevu nakon jučerašnjih informacija o dešavanjima u Zavodu za zbrinjavanje mantalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Protest zasad protiče mirno, građani su se rasporedili po saobraćajnici ispred zgrade a policija preusmjerava vozila alternativnim pravcima.

Povod za ovaj protest je negodovanje zbog jučerašnjih šokantnih informacija o tretmanu prema štićenicima Zavoda Pazarić.

Buru u javnosti izazvalo je obraćanje zastupnice Naše stranke u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sabine Ćudić koja je izjavila da u toj ustanovi vladaju nehumani uvjeti u tretmanu prema štićenicima, posebno bolesnoj djeci. POkazala je snimke prema prema kojima su neka od djece vezana za namještaj i radijatore. Sabina Ćudić je za nedovoljnu kadrovsku i stručnu kapacitiranost Zavoda okrivila prethodnu upravu, Nadzorni i Upravni odbor te ustanove, čiji su neki članovi i sad na pozicijama.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hiljade ljudi na protestu u Poljskoj protiv medijske reforme i zatvaranja bivših ministara

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Pravo na pravdu u Livnu: Prijave građana i reakcije pravosuđa na zloupotrebe koncesija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'