Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 10:04 |

Studentske organizacije protiv imenovanja Martine Mlinarević za veleposlanicu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. studenoga (FENA) - Studentske politološke organizacije iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke smatraju kako je imenovanje Martine Mlinarević za bh. veleposlanicu u Češkoj "udar na demokratske i pravne temelje BiH".

"U trenutku kada visokoobrazovani kadrovi naše zemlje zbog nemogućnosti zaposlenja napuštaju zemlju odnoseći mukotrpno stečeno znanje, na veleposlanička mjesta imenuju se nekvalificirani kandidati, protivno pravnim propisima ove države.

Sporno imenovanje smatramo utoliko skandaloznijim s obzirom na činjenicu da je njime Predsjedništvo BiH prekršilo vlastitu Odluku o postupku imenovanja veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika BiH koju je upravo samo usvojilo 22. travnja 2013. godine", navodi se u zajedničkom priopćenju za javnost Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo "SPONA", Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka i udruge Hrvatski studentski politološki forum Mostar.

U priopćenju se traži od mjerodavnih institucija da zaustave "protuzakonito imenovanje i promoviranje nejednakosti bh. građana pred zakonom".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu