Najave     | 21.11.2019. 10:23 |

Dijalog o kvalitetnom obrazovanju u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Obrazovna dijaloška platforma čiji je cilj podizanje svijesti o značaju kvalitetnog obrazovanja i međunarodnih istraživanja, bit će održana sutra u Sarajevu.

Cilj platforme je da učesnici aktivno učestvuju u dijalogu, da se čuju njihova mišljenja i stavovi, te da razumiju koncept i značaj kvalitetnog obrazovanja. Naglasak je i na važnosti međunarodnih istraživanja, a cilj je i da učesnici prenesu dobijene informacije ciljanim grupama i pojedincima u lokalnoj zajednici.

Najavljeni predavači su Dženana Husremović i Radmila Rangelov Jusović.

Obrazovna dijaloška platforma u Sarajevu se realizuje zajedno s Gradskom  upravom, koja je partner na projektu. Obrazovna dijaloška platforma je već realizovana u Bugojnu, Doboju, Bijeljini, Travniku, Tuzli, Novom Travniku, Banjoj Luci, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

Obrazovna dijaloška platforma sa realizuje u sklopu projekta "Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNICEF, UNESCO i UNDP u partnerstvu s Predsjedništvom BiH. Projekt se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF) te sredstvima Ambasade Kraljevine Norveške, saopćeno je iz Genesis Projecta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo