Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 19:39 |

Studentskim modulom počela konferencija 'PR Days Mostariensis' (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 20. studenoga (FENA) - Studentskim modulom u srijedu je na Sveučilištu u Mostaru (SUM) počela međunarodna znanstveno-stručna konferencija "PR Days Mostariensis 2019" u sklopu koje je potpisan i Sporazum o suradnji za obavljanje studentske prakse.

Rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić kazao je kako je Sveučilište danas dobilo još nekoliko nastavnih baza s činjenicom da su, kako kaže, potpisani sporazumi s vrlo važnim državnim i gospodarskim subjektima.

- Za nas je to važno zato što u nastavu na SUM želimo dovesti što više stručnjaka iz prakse. To s druge strane znači da smo spremni i želimo naše studente odvesti u institucije, a sinergijom znanja u institucijama i na Sveučilištu želimo stvoriti okvir za europsko konkurentno znanje - ustvrdio je Tomić.

Istaknuo je također kako su današnji Sporazum i nastavne baze okvir kroz koji funkcioniraju europska i svjetska sveučilišta.

- Mi radimo iskorake i vjerujemo da će ti iskoraci vrlo brzo dati svoje rezultate. Ovo je i sinergijsko povezivanje društva, a sveučilišta i univerziteti su dio zajednice i zajedno sa zajednicom stvaraju rezultate. Ovim činom mi simbolično potvrđujemo kako zajednicu želimo na sveučilištu, a sveučilište u zajednici i očekujem jako puno od ove suradnje - kazao je Tomić.

Navedeni Sporazum, osim Sveučilišta u Mostaru, potpisali su Vijeće ministara BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Sberbank BiH i Meggle BiH.

- Mislim da imamo preko stotinu nastavnih baza na Sveučilištu, ali ove navedene institucije su iznimno važne zato što imaju znanje, iskustvo, ali i ljude koji nas mogu podučiti brojnim procesima koje mi izučavamo u okviru svoje nastave. Očekujem da će se, u interesu naših studenata i njihovog konkurentnog znanja, ovaj sporazum što prije implementirati - naveo je Tomić.

Direktor Marketinga i komunikacija Sberbank BiH Vedran Peršić kazao je kako današnjim potpisivanjem navedenog Sporazuma Sberbank otvara svoja vrata studentima Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a.

- Drago nam je da smo u prilici s ovako respektabilnom ustanovom potpisati Sporazum o suradnji koji će studentima omogućiti da odrade stručnu praksu i vide koji su to najnoviji trendovi, da se upoznaju s praksama u bankarskoj industriji. Smatramo kako je potpisivanje ovakvih sporazuma jako dobro za našu instituciju, Sveučilište, ali i za cjelokupno društvo - kazao je Peršić.

Istaknuo je također kako mladima treba dati prilike da što prije dođu u situaciju u kojoj će se upoznati sa stvarnim radom i vidjeti kako to izgleda u realnom sektoru.

- Treba im se omogućiti da rade u privatnim kompanijama kako bi mogli steći neki osjećaj kako bi sve to moglo izgledati onog dana kada izađu na tržište rada. Smatramo da su ovakvi sporazumi korak naprijed i svakako dobrodošli u današnjem vremenu - kazao je Peršić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3692

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ZMFXIYLhGsvP_6E636m53Ka0HIHMKi32?usp=sharing

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Konferencija 'PR, Media & Sports Days' završena s fokusom na umjetnu inteligenciju i sport

Otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija 'PR, Media & Sports Days' (VIDEO)

Predstavljena knjiga ”Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave”, autora Drage Martinovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo