Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 19:22 |

Obilježena 60. obljetnica Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. studenoga (FENA) – Povodom 60. obljetnice Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru, u srijedu je na tom fakultetu upriličena prigodna svečanost  na kojoj su zaslužnim pojedincima, tvrtkama, fakultetima i sveučilištima uručene plakete i zahvalnice .

Dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Željko Stojkić istaknuo je tom prigodom kako su taj fakultet stvarale generacije studenata, profesora i inženjera da bi danas bio ovo što jeste.

Bili smo samo strojarstvo, a danas smo strojarstvo, računarstvo i elektrotehnika, spojili smo tri zanimljiva i iznimno društveno važna područja. Na ovim studijima naši studenti stječi izuzetno kvalitetna znanja i kompetencije, jako su konkurentni na tržištu te s lakoćom pronalaze poslove u struci koje uspješno rade- kazao je dekan.

Po njegovim riječima, Fakultet je razvio niz suradnji s međunarodnim sveučilištima, napravio velik pomak u znanstveno- istraživačkom prostoru i povezao se s lokalnim gospodarskim sektorom.

Istaknuo je kako su na Fakultetu otvoreni laboratoriji za elektrotehniku, automobilske i mehatroničke sustave, kao i tvornica za učenje te Centar za mjerljivost.

Uz postojeće studije strojarstva i računarstva, kako je navedeno, pokretanjem preddiplomskog i diplomskog studija elektrotehnike, potom diplomskog studija medicinske informatike i na kraju doktorskog studija računarstva studenti stječu znanja i kompetencija kakve pružaju svjetske prestižne visokoškolske institucije.

Ukazujući na tijek razvoja Fakulteta te njegov značaj i doprinos Sveučilištu u Mostaru, rektor  Sveučilišta Zoran Tomić uputio je zahvalu bivšim dekanima i upravama te čestitao 60. obljetnicu Fakulteta.

-Na najbolji mogući način ste generirali razvoj našeg društva u proteklom razdoblju. Kroz godine se vidi da ste pratili znakove vremena i da ste bili vizionari jer ste prepoznavali promjene u okruženju te se širili od strojarstva, preko računarstva do elektrotehnike. Vaša čvrsta veza s gospodarstvom i društvenom zajednicom ojačala je i vas, potom gospodarstvo i u konačnici i društvo- ustvrdio je rektor, koji je podsjetio kako je na FSRE-u pokrenut i prvi poslijediplomski studij na SUM-u.

Inače, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike broji više od 1 000 studenata i 50 stalno uposlenih djelatnika, a u nastavnom procesu ima potporu i gostujućih nastavnika s partnerskih sveučilišta iz BiH i Hrvatske, priopćeno je iz tog fakulteta.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

Kosovo slavi 16. obljetnicu proglašenja nezavisnosti, Beograd ne priznaje državnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo