Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 18:49 |

Uskoro rušenje objekata 'Higijene' na trasi Prve transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Radovi na rušenju objekata firme "Higijena" na trasi Prve transverzale, za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi, mogli bi početi krajem naredne sedmice, najavljeno je na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju ove gradske saobraćajnice. 

- Direkcija za puteve KS bi trebala dobiti rješenje za rušenje od Općine Centar naredne sedmice, nakon čega bi mogli uvesti izvođače radova i početi s uklanjanjem objekata - istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U skladu sa zaključkom s prethodnog sastanka, Općina Centar završila je i parcelaciju zemljišta od ulice Braće Begić do Bosnalijeka koja će biti pravosnažna za 15 dana, čime su se stekli uslovi za dalje rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na ovoj dionici, rečeno je na sastanku.

Kako je dogovoreno, ministar Šteta i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić održat će sastanak s predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove kako bi obezbijedili da sve pristigle žalbe na geodetske poslove na trasi Prve transverzale imaju apsolutni prioritet u rješavanju, a zbog proglašenog interesa o gradnji ove saobraćajnice, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta