Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 15:21 |

Obezbijeđeno vozilo za potrebe Službe kućnog liječenja u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20. novembra (FENA) - Za potrebe Službe kućnog liječenja Doma zdravlja "dr. Isak Samokovlija“ Goražde  obezbijeđeno je novo putničko motorno vozilo vrijedno 30.000 KM.

Nabavka vozila izvršena je u skladu sa programom Štaba Civine zaštite Goražde, a primopredaja je obavljena danas.

Direktor ove zdravstvene ustanove Edin Čengić, naglasio je da je Dom zdravlja jedna od jedinica u okviru Civilne zaštite, te da je nabavka vozila bila prijeko potrebna.

- Mi smo imali zaista goruću potrebu za novim automobilom namijenjenom za terenske intervencije i rad, jer mi ovom službom pokrivamo cijelo područje Goražda gdje ima teško pristupačnih mjesta, posebno u zimskim uslovima. Na ovaj način ćemo u potpunosti pokriti taj dio kućnog liječenja, a kao jedinica civilne zaštite u slučaju nepogoda moći ćemo pristupiti tamo gdje ne može doći sanitet ili neko drugo vozilo. Na listi naših prioriteta je i nabavka sanitetskog vozila – istakao je Čengić.

Grad Goražde ima posebno planirana sredstva za potrebe Civilne zaštite i ona se realizuju prema petogodišnjem programu.

- Imamo 11 jedinica u čije opremanje ulažemo ta sredstva. Dom zdravlja je iskazao potrebu za ovakvim vozilom i mi smo to, kao i Gradsko vijeće ispoštovali. Drago nam je da i na ovaj način podržavamo i pomažemo rad službi u Domu zdravlja, posebno kada se radi o kućnom liječenju i kućnoj njezi – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Muhamed Ramović.

U skladu s programom Štaba Civilne zaštite, naredne godine planirana je i nabavka vatrogasnog vozila, za što će biti izdvojeno više od 300.000KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo