Magazin     | 20.11.2019. 15:13 |

Beč: Posjetioci uživaju u adventskoj čaroliji

FENA Saopćenje

BEČ, 20. novembra (FENA) - Prema istraživanjima bečke privredne komore u adventskoj čaroliji austrijske prijestolnice će ove godine uživati 4,6 miliona posjetilaca iz Austrije i inozemstva. Svaki posjetilac će u prosjeku potrošiti do 21 euro.

Kada se u zraku počinje osjećati miris cimeta, kuhanog vina i kestena znamo da se približava praznično raspoloženje. Na najljepšim bečkim trgovima su 13. novembra otvoreni prvi božićni bazari. Ove godine se u Beču može posjetiti 20 bazara sa 1.018 štandova, koji su omiljeno okupljalište Bečlija ali i mnogobrojnih turista.

Za 80 posto stanovnika ovog grada posjeta bazarima spada u predbožićnu tradiciju i u prosjeku svaki od njih napravi 3,5 posjete godišnje. Ako izuzmemo turiste, Bečlije u ovoj sezoni potroše do 100 miliona eura. Ankete su pokazale da su tri od četiri posjetioca, u starosnoj dobi od 15 do 39 godina, izuzetno zadovoljni adventskom ponudom, a gdje i neće biti pored ovolikog izbora.

Najpoznatiji i najstariji adventski bazar u Beču postavljen je ispred zgrade gradske vijećnice. Takozvani "Christkindlmarkt" se održava od 15. novembra do 26. januara i obuhvata 152 štanda. Za ljubitelje klizanja će na trgu biti postavljen i park sa ledenom površinom od 3.000 m2, saopćio je Eurocomm PR Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo